RYCHLÁ HOVĚZÍ POLÉVKA 200g hovězího masa bez kosti, sůl, 1 malá cibulka, 3 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 50g mrkve, 80g rýže, 3 lžíce sterilovaného hrášku, pažitka, 1 a 1/2 l vody Hovězí maso hrubě umeleme nebo nadrobno nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli a koření, vaříme pod pokličkou až maso změkne. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme nakrájenou mrkev. Přebranou, propláchnutou a spařenou rýži vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Z polévky odstraníme koření a cibuli, přidáme okapaný hrášek a rýži, necháme přejít varem. Na talíři posypeme nakrájenou pažitkou. VEPŘOVÉ RIZOTO SE ŠUNKOU 300g vepřové plece, 60g tuku, sůl, 400g rýže, 1 l vývaru, 1 cibuli, 1 vejce, 1 lžičku sójové omáčky, 1 stroužek česneku, 50g šunky od kosti Vepřové maso nakrájíme na hranolky, dáme na kousek rozehřátého tuku a dusíme. Po chvilce maso podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži zalijeme v kastrolku vařícím vývarem, přidáme kousek tuku, osolíme a dusíme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na zbytku tuku, přidáme měkké maso, rýži a promícháme. Ve směsi uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce a zahříváme pod pokličkou na malém plamínku až bílek ztuhne. Rozrušíme ho vidličkou, přidáme sójovou omáčku, rozetřený česnek a znovu promícháme. Na talíři rizoto posypeme drobně nakrájenou ohřátou šunkou.