CIBULOVÁ POLÉVKA 5 velkých cibulí, 100g anglické slaniny, 2 lžíce sádla, 600ml masového vývaru, 1 snítka čerstvého tymiánu, špetka kmínu, 1 bobkový list, 6 zrnek černého pepře, 4 zrnka nového koření, sůl, mletý pepř, 1 bagetka, 50g strouhaného sýra Nakrájíme cibuli a slaninu na proužky, cibuli osmahneme na sádle dozlatova a přidáme slaninu. orestujeme, přidáme špetku kmínu a zalijeme vývarem. Do kastrolu přidáme lístky tymiánu, pepř a nové koření, přivedeme k varu, pak plamen snížíme a vaříme asi 20 minut. Celé koření vyndáme, osolíme a opepříme. Bagetku nakrájíme, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme na 170°C, až se sýr začne roztékat a dáme jí jako přílohu k polévce. KUŘE V LISTOVÉM TĚSTĚ balíček listového těsta, pečené kuře, petrželová nať, 4 lžíce šlehačky, bílý pepř, mouka na vál, 6 plátků vařené šunky, 1-2 žloutky na potření + můžeme přidat 6 lžic šlehačky (nemusí být) Upečené maso z kostí obereme a rozdělíme na 6 velkých dílů, zbytek jemně pokrájíme, smícháme s pokrájenou natí, ušlehanou smetanou, solí a pepřem. Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na 6 čtverců asi 12x12 cm. Na každý položíme plátek šunky, kuřecí maso a nakonec rozdělíme náplň. Těsto nahoře spojíme, jen uprostřed necháme malý otvor, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení položíme na ohřátou mísu a podle chuti můžeme do každého středu přidat ještě lžíci našlehané šlehačky.