Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 72 - Zeleninová polévka a Krůta na smetaně

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZELENINOVÁ POLÉVKA 300g brambor, 1 větší mrkev, 1 cibule, 100g řapíkatého celeru, 1/2 červené papriky, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 100g mraženého hrášku, 3/4l zeleninového vývaru, 120g malých těstovin conchigliette, 250g sterilovaných bílých fazolí, 1 lžíce nasekaného tymiánu, sůl, mletý pepř, 80g strouhaného parmazánu Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a v hrnci na oleji osmahneme, přidáme nakrájenou mrkev, celer a hrášek, orestujeme. Přilijeme vývar a přivedeme k varu, přidáme nakrájenou papriku, brambory a těstoviny. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, nakonec přidáme fazole a nasekaný tymián. Podle chuti osolíme a opepříme a ještě asi 5 minut prohříváme. Pak nalijeme do talířů a posypeme strouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou. KRŮTA NA SMETANĚ SE ŽAMPIONY 4 porce krůty, 100g másla, 1 cibule, 2dl smetany, 1 lžička hladké mouky, 1 lžíce rajského protlaku, 100g žampionů, mletý pepř, sůl Očištěné porce krůty osolíme a opepříme, opečeme na másle. na části másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme porce krůty a za občasného podlévání a přelévání šťávou dusíme doměkka. měkké porce vyndáme, přidáme protlak a plátky žampionů. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme. Pak přilijeme smetanu, omáčku přivedeme do varu, přidáme porce krůty a prohřejeme. Přisolíme a příloha můžou být opečené brambory nebo dušená rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!