Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 81 - Květáková polévka a Karbanátky na smetaně

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY 1 menší květák, 30g másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 l vody, zelinový bujón, sůl, špetka pepře, 150 ml smetany, 1 žloutek, muškátový oříšek, sekaná listová petržel; Knedlíčky: 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 kostky droždí, 1 vejce, 3 stroužky česneku, sekaná petrželka, sůl, pepř, strouhanka Na oleji orestujeme nasekanou cibuli, zaprašíme moukou a světlou jíšku zalijeme bujonem. Do vroucího základu rozebereme květák na malé růžičky, polévku osolíme, opepříme a povaříme, dokud květák nezměkne. Pak do ní zavaříme drožďové knedlíčky, zjemníme smetanou s rozkvedlaným žloutkem a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Knedlíčky: Na oleji orestujeme cibuli s rozehřátým droždím - musí se pořád míchat, dokud se nerozpustí. Po vychladnutí přidejte vejce, lisovaný česnek, podle chuti osolíme a opepříme, přidáme petrželku a zahustíme strouhankou. Lžičkou vykrajujeme menší knedlíčky a zavaříme je přímo do polévky. KARBANÁTKY NA SMETANĚ 1 cibule, stroužek česneku, svazek kadeřavé petrželky, 1/2kg mletého masa-směs, lžíce hladké mouky, 1 vejce, lžička ostré hořčice, sůl, ml. pepř, máslo na vytření zapékací mísy; Zálivka: 250g zakysané smetany, 3 vejce, sůl, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky majoránky, máslo Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, petrželku jemně nasekáme a smícháme s mletým masem, moukou a vejcem. Směs ochutíme ostrou hořčicí, solí a pepřem. Mokrýma rukama z ní uděláme koule o velikosti asi 4cm a rozložíme je do zapékací misky, na dno vytřené máslem. Zakysanou smetanu rozšleháme se 3 vejci, tekutinu osolíme, okořeníme sladkou mletou paprikou a majoránkou, karbanátky v míse přelijeme. Na povrch rozdělíme vločky másla, pečeme asi 30 minut na 200°C. Příloha - brambory nebo kaše a zelenina.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!