POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY 1/2kg vepřového plecka, 2 bulvy červené řepy (asi 400g), 2 bobkové listy, lžička celého pepře, sůl, 50g másla, 50g hladké mouky, 2 velké kyselé okurky, podle chuti cukr a lák z okurek, 2 vejce natvrdo, 2 jarní cibulky Oloupané řepy a maso dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme koření, sůl a všechno přivedeme k varu a zvolna vaříme, dokud nezměknou. Pak vývar přecedíme, koření odstraníme a maso s řepou nakrájíme na kousky. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vychladlým vývarem z masa (asi 1 l) a rozšleháme. Základ na polévku necháme asi 15 minut provařit. Do polévky vsypeme nadrobno nakrájené okurky, osolíme a podle chuti přidáme cukr a nálev z okurek. Vmícháme řepu a nakrájené maso. na talíři polévku ozdobíme plátky vařených vajec a posypeme jarní cibulkou. KUŘECÍ STEAKY S BRAMBOREM 4 kuřecí prsa, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, rozmarýn, 1/2 kg brambor typ A, jarní cibulka, lžíce olivového oleje, svazek ředkviček, 1/4kg zeleného hrášku (lepší je čerstvý) Kuřecí prsa ogrilujeme na pánvi z obou stran dozlatova, pak osolíme a opepříme z obou stran, nakonec posypeme rozmarýnem. Uvařené oloupané brambory na talíři osolíme, opepříme, posypeme jarní cibulkou a zakapeme troškou olivového oleje. Podáváme je ke steakům s ředkvičkami a hráškem.