Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 86 - Berounská kulajda a Drapáky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KULAJDA hrst sušených hub, sůl, 4 brambory, lžička drceného kmínu, 100ml octa, 4 vejce, asi 30g hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, drcený pepř, pár snítek čerstvého kopru, vývar, voda Houby vsypeme asi do litru zeleninového vývaru a 10 minut je povaříme. Oloupané a nakrájené brambory s kmínem přidáme k houbám a necháme vařit. V jiném hrnci přivedem k varu asi 3/4 l vody a vlijeme do ní ocet. Rozklepneme jedno vejce a opatrně ho do octové vody vložíme. Lžící přehrnujeme bílek přes žloutek a vaříme asi 4 minuty. Pak vejce vyndáme a stejně uvaříme i ostatní vejce. Když jsou brambory skoro měkké, zahustíme základ polévky moukou rozmíchanou ve smetaně. Polévku povaříme ještě asi 5 minut. Pak ji dochutíme solí a pepřem, vmícháme do ní najemno nasekaný kopr a nakonec přidáme zastřené vejce. DRAPÁKY 2kg brambor, 400g polohrubé, 3 lžičky soli, vepřové sádlo Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku podle potřeby, osolíme a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho naplát silný asi 1 cm, potřeme sádlem, srolujeme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Roládky naskládáme na vymazaný plech, ještě je rukou zmáčkneme a nožem naznačíme vroubky. Pečeme asi 20 minut na 200°C. Pak je otočíme a pečeme ještě asi 10 minut dozlatova a dokřupava.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!