Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 97 - Pórková polévka a Mleté řízky na pivě

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PÓRKOVÁ POLÉVKA 1/4kg mletého vepřového masa, 100g čedaru, 1 pórek, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 1 kostka masoxu, sůl, pepř, kořenící směs Vegeta Maso osolíme a ochutíme kořením, přidáme vejce, polovinu nastrouhaného sýra a smícháme. Pokud je směs řídká, přidáme na zahuštění krupici. Uválíme knedlíčky, dáme je s masoxem do 2 l vroucí vody. Jak knedlíčky vyplavou, přidáme pokrájený pórek a vaříme doměkka. Vývar dochutíme česnekem a asi 3 minuty před dokončením vsypeme hrubě nastrouhanou druhou polovinu sýra, promícháme. MLETÉ ŘÍZKY 1 houska, 100ml mléka, 50g slaniny, 1/2kg mletého vepřového masa, 1 vejce, lžička mleté papriky, špetka drceného pepře, sůl, 100g hladké mouky, 250ml piva, sádlo na pečení Včerejší housku nakrájíme, nasypeme do misky a zalijeme mlékem. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a housku po chvíli vymačkáme a přendáme do větší zadělávací mísy. Přidáme maso, vejce, slaninu, mletou papriku, pepř, sůl a nakonec zahustíme hladkou moukou. Vařečkou a pak i rukama vypracujeme vláčnou masovou směs. Namočenýma rukama vytvarujeme menší bochánky a opečeme je po obou stranách na rozpáleném sádle. Zalijeme je pivem, necháme asi 10 minut dusit, v polovině dušení je obrátíme. Příloha - bramborová kaše posypaná pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!