OKOUNÍK 4 filé, 200g mandlí, 50g strouhanky, 40g mouky, 1 vejce, 4 lžíce mléka, sůl, pepř, cayenský pepř Mandle smícháme se strouhankou, mouku okořeníme solí, pepřem a špetkou cayenu. Rozšleháme vejce s mlékem a filé obalíme postupně v mouce , vajíčku a mandlové strouhance (tu pořádně přitlačíme na rybu). Rybu poskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme 15 minu na 200°C. SARDINKY 24 sardinek, lžíce olivového oleje, 100g slaného másla, svazek petrželky, 1/2 citronu Čerstvé (nebo mražené) sardinky vykucháme, břišní dutinu naplníme kousky citronu, potřeme olejem a zprudka ogrilujeme. Máslo smícháme s jednou lžící citronové šťávy, sekanou petrželkou a citronovou kůrou. Na talíři ozdobíme trochou bylinkového másla. SÉPIE 900g sépiových kroužků, 5 lžic citronové šťávy, 3 drcené stroužky česneku, 1/2 šálku olivového oleje + Dresink: 3 lžíce citronové šťávy, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř, 1 a 1/2 lžíce nasekané petrželky, 1 drcený stroužek česneku, lžíce dijonské hořčice Citronovou šťávu, česnek a olej smícháme v míse, přidáme sépiové kroužky (mohou být i mražené) a necháme 3 hodiny marinovat. Všechny suroviny na dresink prošleháme v míse do zhoustnutí. Na jedné lžíci oleje pak smažíme sépie několik minut, na talíři přelijeme dresinkem.