Staňte se našimi fanoušky na:

Omáčka s liškami

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lišky očistěte a nakrájejte na menší kousky. Potom si nechte na pánvi rozehřát asi polovinu másla, přisypejte k němu nakrájené houby, okmínujte je a poduste pěkně doměkka. V kastrůlku rozpusťte zbytek másla a orestujte na něm hladkou mouku. vzniklou jíšku zalijte zeleninovým vývarem, důkladně ji rozmíchejte a přibližně 15 minut pozvolna povařte. Do povařené jíšky vmíchejte zakysanou smetanu a podušené lišky. Podle chuti přidejte sůl, mletý pepř, krupicový cukr, lžíci octa a nasekaný tymián. Vejce uvařte natvrdo. Zchlaďte je ve studené vodě, vyndejte, nechte chvilku odpočinout a oloupejte. Potom je podélně rozkrojte na poloviny a vložte do ochucené omáčky. Podávat můžete s vařenými bramborami, chutnou přílohou jsou i bramborové knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
zdenkai |17. května 2013
takové omáčky mám ráda,určitě vyzkouším.. Odpovědět
Michi |16. května 2013
ukládám Odpovědět
ka002 |16. května 2013
ukládám k oblíbeným, až jednou najdu lišky, tak možná vyzkouším :-) Odpovědět
Menzy |16. května 2013
vyzkouším, houby miluji... Odpovědět
sari |16. května 2013
je lišky už se těším na houby Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Díky Odpovědět
šanela |2. března 2013
lišky já ráda Odpovědět
jana.remkova.7 |25. února 2013
Dobréé!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!