Staňte se našimi fanoušky na:

Omáčka z medvědího česneku

Autor receptu: Lefkas (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Inu, kamarádka mi donesla plnou tašku čersvoučkého medvědího česneku, a já přemýšlel, co s ním. Nakonec jsem do velkého kastrolu nalil olej, na něm opražil do světle hněda hladkou mouku, zalil jsem to jedním litrem polotučného mléka, přidal k tomu 4 kelímky (cca 0,5 litru) 15% smetany na vaření, vrazil jsem do toho ještě 2 kostky zlatého vepřového bujónu od Maggi, nalámal jsem tam na malé kousky čtvrt kila sýru Niva, přidal hodně pepře a hodně sušeného drceného česneku, 2 decilitry suchého bílého vína, a to celé jsem vařil, míchal a míchal zhruba 20 minut, než to patřičně zhoustlo. Mezitím jsem dobře umyl a na malé kousky nakrájel medvědí česnek, nevážil jsem ho sice, ale bylo jej zhruba třetina igelitové tašky. Ten už jsem do omáčky přidal jen na poslední 2 minuty vaření, a to jsem ještě pořádně ztlumil plamen, aby vzácné vitamíny z medvědího česneku nezmizely v páře. Servíroval jsem to s houskovým knedlíkem a s opečenými vepřovými plátky, a moc jsme si doma pochutnali. Uvedené množství stačilo pro tříčlennou rodinu na dva kompletní obědy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!