Staňte se našimi fanoušky na:

Opečená treska s pórkem a čočkou

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pórek nakrájíme šikmo na plátky, petrželku nasekáme najemno, tresku nakrájíme na 8 porcí a pokapeme limetkovou (nebo citronovou) šťávou. Na každý kousek ryby dáme 1 lístek šalvěje a ovineme plátkem parmské šunky. Pórek krátce opečeme na másle, přilijeme vývar, přikryjeme a dusíme 4-5 minut. Přidáme čočku a přilijeme smetanu, přimícháme hořčici, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme asi 5 minut, osolíme a opepříme (pepřem nemusíme šetřit). V pánvi rozehřejeme ghí, tresku osolíme, opepříme a opečeme z každé strany 2-3 minuty. K tresce si dáme bramborovou kaši a můžeme ještě přizdobit nasekaným pórkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!