RYBY 300g očištěného kapra, 300g rybího filé, 3 lžíce oleje, 300g másla, 2 lžíce kečupu, worcester, mouka, mletá paprika, sůl, 4 dílky citronu Kapry i filé nakrájíme na 4 porce, osolíme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a opečeme na pánvi po obou stranách v rozehřátém oleji. Pak rybu vyndáme, do oleje po opékání přidáme máslo, 6 lžic vody, kečup a pár kapek worcesteru, za stálého míchání necháme zhoustnout. Opečené porce ryby narovnáme na talíře, polijme šťávou, obložíme dílky citronu a jako přílohu zvolíme vařené brambory a celerový salát. CELEROVÝ SALÁT S BRANDY 1 menší celer, 50g nivy, 50g vlaš. ořechů, lžíce brandy, 2 lžíce oleje, lžička citron. šťávy, ml.pepř, sůl Celer jemně nastrouháme, v misce pokapeme citronovou šťávou, osolíme, promícháme a přidáme nahrubo nasekaná vlašská jádra. Nastrouhanou nivu promícháme s brandy, opepříme, zalijeme olejem, podle chuti ještě citronovou šťávou, spojíme s celerem a ořechy.