Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Z kopečků vytvarujeme kuličky a dáme zmrazit do mrazáku. 2) Připravíme si těstíčko: smícháme citronovou kůru, polovinu množství cukru, pivo, mouku, žloutky a skořici. 3) Bílky vyšleháme do pěny a přimícháme do těstíčka. 4) Lesní ovoce (pár kousků si necháme na ozdobu) smícháme se zbylým cukrem a trochou vody a povaříme. Přidáme solamyl. 5) Zmrzlinu obalíme v těstíčku a zprudka smažíme ve vysoké vrstvě oleje. 6) Zmrzlinu podáváme přelitou ovocnou omáčkou, s čerstvým ovocem, zastříknutou rozpuštěným medem s lístky máty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |8. března 2016
SUPER Odpovědět
objev |21. srpna 2014
Hm, tak to zkusím. Odpovědět
sonizna |18. srpna 2014
Na minutky jsou vhodnější vícestupňová piva, na delší vaření desetistupňová piva. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!