Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Z mouky, 75g mletých a nasekaných vlašáků, pomerančové kůry, cukru a 150g vloček másla uhněteme těsto, necháme asi hodinu v lednici zabalené ve fólii. Z těsta na mírně pomoučeném válu vyválíme asi 5 mm silný plát a vykrájíme z něj asi 40 koleček Ø 5 cm. Kolečka rozdělíme na 2 plechy s pečícím papírem a každý pečeme 10 minut na 200°C, necháme vychladnout. Hořkou polevu rozpustíme ve smetaně a s 10g másla, 25g mletých vlašáků a kousky ořechového nugátu dohladka umícháme. Vzniklou hmotu dáme do cukrářského sáčku a krémem vždy 2 placičky slepíme. Zbytek tmavé a bílou polevu odděleně rozpustíme, kolečka v nich do poloviny ponoříme a posypeme pistáciemi.