Bílky vyšlehat se špetkou soli do tuhého sněhu. Misku se sněhem dát nad hrnec s pomalu se vařící vodou tak, aby mezi okrajem hrnce a miskou byla mezera a pára mohla volně unikat. Ke sněhu přisypat moučkový cukr a šlehat ještě cca 10 minut. Pak hrnec sundat a nechat cukrovou hmotu úplně vychladnout. Nasekanou čokoládu na menší kousky a ořechy vmíchat do vychladlého sněhu. Z připravené směsi udělat lžičkou malé kopečky, které dáváme na plech. Péct (sušit) na 110°C asi 30 minut. Toto množství je na 50 ks, ingredience lze upravit podle toho kolik pusinek chceme udělat. Pusinky můžeme i slepovat např. čokoládovým krémem. Poznámka: 1/ Při přípravě sněhové hmoty dbát na to, aby nebyla příliš řídká, pusinky by se při pečení mohly nehezky roztéct. 2/ Kopečky na plech dělat opravdu malé, pusinky se poměrně dost nafouknou. 3/ Po upečení je dobré nechat pusinky vychladnout na plechu, horké jsou velmi křehké.