Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechové řezy - čtyřvrstvé

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. vrstva - Základní křehké těsto: 300g hladké mouky, 150g másla, 80g moučkového cukru, sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, trocha mléka 2. vrstva - Na potření: pikantní zavařenina, např. rybízová 3. vrstva - Náplň: 250g jemně strouhaných vlašských ořechů, 375ml mléka, 200g cukru 4. vrstva - Vrchní těsto: 5 vajec, 150g cukru, 200g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypř.pr. do pečiva Nejdřív připravíme náplň - Nalijeme do kastrolu na plotně mléko, přidáme strouhané ořechy, cukr a prudce všechno za stálého míchání provaříme. Zároveň hmotu varem zahustíme, tekutina se musí zčásti odpařit! Po odstavení necháme náplň vychladnout. Potom připravíme základní těsto - V míse robotu spojíme všechny předepsané ingredience a rychle prohněteme. Spojené a na válu krátce přehnětené těsto necháme zabalené ve fólii hodinu odležet v chladu. Odpočinuté těsto rozválíme rovnoměrně na tukem vytřený plech (spíš menší, aby vrstva nebyla moc tenká - pečením nenabude i když obsahuje kypřící prášek). Plát pak potřeme rybízovou zavařeninou a na ní hned do hladka rozetřeme zchladlou ořechovou náplň. Nakonec připravíme vrchní těsto - Vyšleháme pěnu z vajec s cukrem, do ní vmícháme směs mouky s práškem do pečiva. Těsto rozlijeme na plech rovnoměrně na ořechovou náplň a upečeme dozlatova při 180°C. Vychladlý moučník rozkrájejte na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

krups|22. července 2016
vypadá lákavě, určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!