Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechové špičky

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Pracovní postup:

120g prosátého moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 100g sušeného polotučného mléka, 1 lžíce rumu, 400ml vody, 250g mletých jader vlašských ořechů, 250g jemně mletých nebo strouhaných dětských piškotů, 40 kulatých dětských piškotů Na polevu: 40g ztuženeného tuku, 100g mléčné čokolády, 5 na drobné kousky nakrájených kandovaných třešní Cukry, sušené mléko a rum zalijeme vodou, promícháme, vložíme do vodní lázně a na ohni za stálého míchání zahříváme na teplotu asi 40°C. Hmotu sejmeme z plotýnky a vmícháme mletá jádra vlašských ořechů a umleté piškoty. Směs dobře promícháme, vložíme do cukrářského sáčku se zdobítkem a stříkáme do tvaru špiček na kulaté piškoty. Takto připravený polotvar rozložíme na alobal a vložíme do chladničky nejméně na 30 minut ztuhnout. Tuk rozpustíme v kastrolku. Nalámeme k němu čokoládu a za stálého míchání ve vodní lázni suroviny spojíme do hladké čokoládové hmoty. Nevaříme. Sejmeme z plotýnky a čokoládovou polevou přeléváme ořechové špičky. Vršek špiček zdobíme kouskem kandovaných višní. Opět vrátíme do chladničky k zatuhnutí. Až d konzumace uchováváme v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |24. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!