120g prosátého moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 100g sušeného polotučného mléka, 1 lžíce rumu, 400ml vody, 250g mletých jader vlašských ořechů, 250g jemně mletých nebo strouhaných dětských piškotů, 40 kulatých dětských piškotů Na polevu: 40g ztuženeného tuku, 100g mléčné čokolády, 5 na drobné kousky nakrájených kandovaných třešní Cukry, sušené mléko a rum zalijeme vodou, promícháme, vložíme do vodní lázně a na ohni za stálého míchání zahříváme na teplotu asi 40°C. Hmotu sejmeme z plotýnky a vmícháme mletá jádra vlašských ořechů a umleté piškoty. Směs dobře promícháme, vložíme do cukrářského sáčku se zdobítkem a stříkáme do tvaru špiček na kulaté piškoty. Takto připravený polotvar rozložíme na alobal a vložíme do chladničky nejméně na 30 minut ztuhnout. Tuk rozpustíme v kastrolku. Nalámeme k němu čokoládu a za stálého míchání ve vodní lázni suroviny spojíme do hladké čokoládové hmoty. Nevaříme. Sejmeme z plotýnky a čokoládovou polevou přeléváme ořechové špičky. Vršek špiček zdobíme kouskem kandovaných višní. Opět vrátíme do chladničky k zatuhnutí. Až d konzumace uchováváme v chladu.