Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Na vál dáme mouku, krupicový cukr, mleté ořechy, změklé máslo, žloutek a 1 sáček vanilkového cukru. Ze všech těchto surovin dobře zpracujeme těsto. Do mlýnku na maso nasadíme nástavec na tvoření cukroví a vybereme hvězdičkový otvor. Těsto protlačujeme otvorem a ihned stáčíme do věnečků. Věnečky pokládáme na plech, vyložený pečícím papírem. V troubě, vyhřáté na 180°C pečeme 10-15 minut. Věnečky pečeme do světle růžova. Hotové cukroví obalujeme ve směsi moučkového a 1 sáčku vanilkového cukru. Pozor, čerstvě upečené horké cukroví je hodně křehké, ale po zchladnutí pěkně zpevní. Cukroví je dobré hned po upečení, čím déle ho ale necháme odležet, tím je chutnější.