Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Mouku prosijeme s cukrem. Přidáme nastrouhané oříšky, vejce, kakao (karob), citronovou kůru, nakrájené máslo, med, perníkové koření a sodu. Zaděláme těsto a necháme 2 dny odležet v chladu. Po odležení těsto znovu propracujeme a rozválíme na plát asi 4 mm silný. Formičkami vykrájíme libovolné tvary a rozložíme je na plechy, pečeme asi 20 minut na 180°C. Asi v polovině pečení všechny perníčky potřeme vejcem rozšlehaným ve vodě, pak necháme dopéct. Hotové perníčky přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Bílek utřeme s cukrem a citronovou šťávou na hladkou lesklou polevu a ozdobíme perníčky, necháme zaschnout. Uchováváme v chladu nejlépe v plechové krabici.