Staňte se našimi fanoušky na:

Oříškové perníčky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosijeme s cukrem. Přidáme nastrouhané oříšky, vejce, kakao (karob), citronovou kůru, nakrájené máslo, med, perníkové koření a sodu. Zaděláme těsto a necháme 2 dny odležet v chladu. Po odležení těsto znovu propracujeme a rozválíme na plát asi 4 mm silný. Formičkami vykrájíme libovolné tvary a rozložíme je na plechy, pečeme asi 20 minut na 180°C. Asi v polovině pečení všechny perníčky potřeme vejcem rozšlehaným ve vodě, pak necháme dopéct. Hotové perníčky přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Bílek utřeme s cukrem a citronovou šťávou na hladkou lesklou polevu a ozdobíme perníčky, necháme zaschnout. Uchováváme v chladu nejlépe v plechové krabici.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!