Staňte se našimi fanoušky na:

Orlický řízek

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vykoštěný vepřový bůček umeleme,ochutíme solí,pepřem a muškátem.Vše promícháme,přidáme 2 vejce rozšlehaná v mléce,zahustíme trochou strouhanky,znovu důkladně promícháme a dáme asi na2 hodiny do chladničky.Ze směsi pak na pomoučeném prkénku tvoříme placičky,do jejichž středu vždy položíme kolečko salámu a dílek vejce uvařeného natvrdo.Placičku přeložíme a okraje pevně stiskneme.Takto připravené řízky obalíme v mouce,vejcích rozšlehaných s mlékem,ve strouhaném sýru a na konec ve strouhance.Řízky smažíme v horkém oleji.Podáváme s bramborovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

A |12. května 2013
dobrý recept pro milovníky bůčku Odpovědět
kabelitka |5. května 2013
krásný Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!