Veškeré ovoce omyjeme, banány, pomeranče, kiwi, jablka oloupeme či okrájíme, nakrájíme na malé kostičky a zalijeme jogurtem. Podle toho, jak veliké je ovoce, je lépe si připravit jogurt navíc, abychom dosáhli správné konzistence. Pomeranč dáváme těsně před podáváním, pokud chceme ještě na zítřek, nedáváme - hořkne. Je možno přidat i mandarinku či cokoliv za ovoce máte právě po ruce - jahody, maliny, prostě i ovoce z domácí produkce. Podle chuti osladíme a dáme vychladit do lednice. V létě je to výborné a osvěžujcí vychlazené. Tento recept jsme se naučily v nemocnici, kde drazí příbuzní nás zásobili vitamíny tak, že se to nedalo sníst. Tímto způsobem nepamatuji, že by se něco zkazilo. Doma si ho můžete "přikrášlit" strouhanou čokoládou, či někdo dělá ze zakysané smetany.