ANANAS S KOKOSOVOU OMÁČKOU 1 ananas (1,2kg), 5 lžic másla, 4 lžíce hnědého cukru, lžička skořice, 2 lžíce javorového sirupu, 3 žloutky, 1 vejce, 125g cukru, 100ml kokosového likéru, 2 lžíce limetkové šťávy, opražené kokosové lupínky na ozdobu Z ananasu odřízneme zelené listy a necháme si je na ozdobení. Ananas oloupeme a podélně rozkrájíme na 12 špalíčků. Rozehřejeme máslo, hnědý cukr smícháme se skořicí a necháme ho v tuku rozpustit. Ananas rozložíme na plech s pečícím papírem a pokapeme cukrem. Grilujeme asi 8 minut na 225°C, vyndáme a hned potřeme javorovým sirupem. Necháme trochu zchladnout. V kovové misce utřeme žloutky, vejce a cukr. Pak ji dáme do horké vodní lázně - NESMÍ SE VAŘIT, JEN UDRŽOVAT TĚSNĚ POD BODEM VARU! Přilijeme 100ml likéru s 2 lžícemi limetkové šťávy a metličkou šleháme až krém zpění a získá dvojnásobný objem. Misku pak dáme do studené vody a znovu šleháme, dokud omáčka nezchladne. Grilované kousky ananasu rozdělíme na talířky a přelijeme omáčkou. Nakonec posypeme kokosovými lupínky a můžeme dozdobit ananasovými listy. GREPY NA MEDU 1 větší grep růžový, 1 větší grep žlutý, 4 lžíce světlého medu, špetka skořice, 30g mandlí, máta Grepy neloupeme, jen rozkrájíme na osminky a odstraníme pecičky. Osminky grepů napícháme na špejle, namočíme je do medu a pak je ještě obalíme v mandlových lupíncích. Položíme je na rošt a grilujeme asi 5 minut z obou stran. Špízy s grilovanými grepy rozložíme na dezertní talířky a ozdobíme mátou nebo meduňkou.