Do vlažného mléka dáme cukr, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Přidáme olej, žloutky, kvásek, zaděláme těsto a necháme na teplém místě nakynout. Připravíme drobenku. Mouku smícháme s cukrem, přidáme 1/2 cm plátek másla a dobře zpracujeme. Z pečícího papíru podle talíře vystřihneme kola o průměru 27 cm. Z vykynutého těsta odebíráme kousky (asi 120 g), dáme na kola z pečícího papíru a vyválíme do kruhu, okraj zůstane trochu vyvýšený - viz.foto. Poklademe ovocem, posypeme drobenkou, dáme do předehřáté trouby na 200°C upečeme doervena. Okraj vychladlých koláčů potřeme rozpuštěným máslem, mašlovačkou pocákáme po celém koláči a pocukrujeme podle kyselosti ovoce.