Droždí rozmícháme v 50 ml vlažného mléka, přidáme lžičku umělého sladidla a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Sušené ovoce nakrájíme nadrobno, ořechy nahrubo nasekáme. Mouku smícháme s krupičkou a prosijeme ji do mísy. Přidáme zbylé sladidlo, sušené ovoce, ořechy, citronovou šťávu, skořici a vzešlý kvásek. Pak přiléváme zbylé vlažné mléko a nakonec rozpuštěnou Heru. Vše zpracujeme na tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout. Těsto opět prohněteme, rozprostřeme do vymazané formy na srnčí hřbet a necháme dalších 30 minut kynout. Pečeme je v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Pak korpus necháme vychladnout a vyklopíme ho. Čokoládu rozehřejeme (každou zvlášť) a chlebíček přestříkáme. Ozdobíme ho sušeným ovocem a necháme ztuhnout.