Hovězí svíčková s čokoládou
45
3
0
Meruňky omyjeme, nakrojíme na čtvrtky, spaříme, oloupeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Přidáme cukr a meruňkovice a necháme marinovat. Vanilkovou zmrzlinu necháme trochu povolit. Fíky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Hranatou formu (na biskupský chlebíček) vyložíme alobalem a na dno díme část sušenek. Zmrzlinu smícháme s meruňkami a polovinu této směsi dáme na sušenky. Na zmrzlinu dáme vrstvu sušenek, fíky a polovinu šlehačky. Pak zase sušenky, zmrzlinu sušenky, jestli nám ještě zbyly. Dáme mrazit do mrazáku. Podáváme ozdobené zbylou šlehačkou a posypané pistáciemi.