Těsto: 2,5 až 3 hrnky chlebové mouky, 4,5 lžičky aktivní sušené droždí, 2 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/2 hrnku vody, 1/4 hrnku měkkého másla nebo tuku na pečení, 3 vejce, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, 1/2 hrnku rozinek, 1/2 hrnku nasekaných mandlí, 1/4 hrnku cukru Krémová pomazánka - pashka 1 balení (230g) smetanového sýru (např. mascarpone), 2 lžíce mléka, 1/2 lžičky vanilky nebo sáček vanilkového cukru, 1/8 lžičky soli, 2 hrnky moučkového cukru Příprava těsta: V malé mixovací míse ušlehejte z vaječných bílků sníh a postupně přidejte 1/4 hrnku cukru. Ve velké míse vhodné na mixování smíchejte 1 hrnek mouky, droždí, 2 lžíce cukru a sůl, dobře vyšlehejte. Přidejte vodu o teplotě cca 50°C, máslo a vaječné žloutky. Šlehejte nízkou rychlostí do zvlhnutí, pak 3 minuty na střední rychlost. Ručně vmíchejte pomerančovou a citrónovou kůru, rozinky a mandle. Pozvolna pečlivě vmíchejte vyšlechané bílky a vytvořte měkké těsto. Přesuňte těsto na pomoučněný vál a propracujte, dokud nebude hladké a pružné, asi 3-5 minut. Těsto dejte do lehce vymazané mísy (olejem). Zakryjte a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vyndejte těsto. Na pomoučeném válu z těsta vytvořte obdélník. Zarovnejte okraje a těsto dejte do vymazané chlebové nádoby o rozměrech cca 23x13 cm. Ostrým nožem udělejte podélný řez asi 6 mm hluboký středem bochníku. Přikryjte a nechte odstát na teplém místě, až řez bude skoro neviditelný. Pečte 35-40 minut v troubě předehřáté na 180°C, dokud nebude bochník zlatavě hnědý. Vyndejte z formy a podávejte teplý nebo studený. Příprava pomazánky: V malé misce smíchejte smetanový sýr, mléko, vanilku a sůl. Šlehejte do hladka. Dle chuti přidejte moučkový cukr a šlehejte, dokud pomazánka nebude nadýchaná.