V pánvi rozehřejte olej. Pak na něm zprudka opečte krevety; trvá to asi 3 minuty. Poté je vyjměte a zabalte do alobalu - dojdou, a zároveň je udržte teplé. Zajímavého efektu dosáhnete, když některé krevety opečete již vyloupané, některé ještě se schránkou. Slávky povařte v zeleninovém vývaru, vyjměte a rovněž uchovejte teplé. Vývar ze slávek uchovejte a použijte při vaření paelly. Rajčata dejte do cedníku, spařte horkou vodou a špičkou ostrého nože oloupejte; pak je nakrájejte na kostičky. Do pánve vložte nakrájené olihně a přimíchejte rajčata. Krátce osmahněte a osolte. Přidejte rýži, krátce ji osmahněte a pak vlijte vývar nebo vodu. Rýže by měla tekutinu nasáknout a zbytek by se měl odpařit. Vařte zhruba 20-30 minut a v polovině přidejte šafrán, který rýži obarví do žluta. Nejprve vařte na co nejvyšším plameni, pak ho postupně snižujte. Asi 2 minuty před dokončením vmíchejte hrášek. Paellu ozdobte slávkami a krevetami.