Nejprve si uděláme směs na bramborové placky. Do mixéru dáme vodu a po částech přidáváme oloupané, na plátky nakrájené brambory. Chceme-li bramborák hrubší, mixujeme velice krátce, skutečné jen pár vteřin. Kdo rád bramborák jemnější, mixujeme o nějakou vteřinu déle. Do bramborové drti vmícháme mouku, sůl s česnekem. Necháme odležet a mezitím si uděláme masovou směs. Na pánvi orestujeme na másle nadrobno nakrájenou cibulku, lehce ji zaprášíme paprikou, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Restujeme do zlatova, přidáme nakrájenou klobásu a ještě necháme restovat. Přidáme domácí lečo a necháme pořádně prohřát. Okořeníme - sůl, pepř, chilli. A necháme ještě cca 5 minut probublávat. Zahustíme lehce moukou aby voda z leča se zatáhla. Vytáhneme směs na bramboráčky a pečeme pak placičky na pánvi.