Filety opláchněte a osušte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Čočku propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Nasypejte ji do kastrolu s vroucí vodou a uvařte tak, aby zůstala pevná, nesmí se rozvařit. Pak ji sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Filety potřete utřeným česnekem se solí, podle chuti opepřete a posypejte rozmarýnem. V kastrolu nechte rozehřát olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli. Přidejte pokrájená rajčátka, krátce je orestujte a přimíchejte čočku. Chvilku prohřívejte a můžete trochu přisolit. Filety po obou stranách posypejte hladkou moukou. V pánvi rozehřejte máslo a rybu opečte. Potom filety obraťte a pokapejte je šťávou z citronu. Na talíře rozdělte čočku, přidejte filety a vše pokapejte máslem z opékání.