Plátkovou želatinu namočíme ve studené vodě a necháme nabobtnat. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu. Vzniklou směs nalijeme do skleniček a dáme do lednice utuhnout. Mezitím si rozmixujeme část jahod, přidáme moučkový cukr (podle chuti, ale samotná Panna Cotta je již tak dost sladká) a můžeme přidat i dortové želé, aby nám směs lépe utuhla. Zbytek jahod nakrájíme. Pokud máme vršek Panna Cotty ztuhlý, můžeme na něj naklást nakrájené jahody a polít rozmixovanou směsí z jahod. Poté dáme znovu do lednice, alespoň na dvě hodiny. Recept je velmi jednoduchý a hotový během pár minut, čas zabírá pouze ztuhnutí směsi. Můžeme podávat se snítkou máty na ozdobu.