Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přidáme 70g cukru. Žloutky a 4 lžíce vody vyšleháme do krému. přisypeme zbytek cukru, sůl a vanilkový cukr, zlehka vmícháme sníh. Mouku smícháme s maizenou, 2 lžícemi kakaa a práškem do pečiva, prosijeme a zapracujeme do těsta. Těsto rozetřeme v dortové formě (prům.26cm) s pečícím papírem. Pečeme v silně vyhřáté troubě cca 20 minut, necháme trochu vychladnout a pak opatrně stáhneme pečící papír. Upečený korpus 2x vodorovně překrojíme, pak vyšleháme 500ml smetany a kávový likér dotuha. Čokoládu nadrobno nasekáme a přidáme ke šlehačce. Polovinu šlehačky natřeme na spodní díl korpusu. Přikryjeme ho druhým dílem a ten potřeme zbytkem šlehačky. Navrch položíme poslední díl korpusu. Zbylou smetanu vyšleháme dotuha a dort 2/3 šlehačky potřeme. Zbytek kakaa a instantní kávu smícháme a dort posypeme. Dortovým hřebenem nebo vidličkou uděláme rýhy. Nakonec ozdobíme šlehačkou a jahodami, uložíme na chladné místo.