Papriky omyjte a odřízněte přibližně ve 2/3 tak, aby vám vznikly "kloboučky". Papriky uvnitř vyčistěte od semínek a důkladně vymyjte. Papriky i s kloboučky vložte do zapékací mísy a pokapejte troškou olivového oleje. Vložte do předem rozehřáté trouby (cca 180° C) a pečte po dobu 20min., přičemž po desiti minutách papriky otočte. Příprava náplně: Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. To samé udělejte s jednou bílou paprikou a přidejte česnek. Všechnu zeleninu smíchejte a orestujte na pánvi s olivovým olejem. Přidejte mleté maso a za stálého míchání jej lehce opečte. Až bude maso opečené přidejte nakrájenou slaninu a plátky žampionů. Zalijte to bílým vínem a nechte několik minut vařit. Přidejte zeleninový vývar a za občasného míchání nechte směs podusit. Dle chuti směs osolte a okořeňte. Než budete plnit papriky nechte směs vychladnout. Plnění paprik: Nejdříve papriku naplníme troškou nahrubo nastrouhaného ementálu, a poté náplní, kterou jsme si připravili a nahoru dáme opět trošku strouhaného sýra. Takto naplněnou papriku přikryjeme "klouboučkem" a dáme ji opět zapéct do trouby. Pečeme po dobu 20 min.při 180 °C.