Na kostky nakrájené maso osolte a opepřete. Nakrájenou cibuli osmahněte na oleji. Do pánve přidejte kostky masa, zasypejte mletou paprikou a krátce orestujte. Zalijte vývarem, přiklopte a duste doměkka. Papriky nakrájejte na nudličky a rajče na malé kousky. Pokrájenou zeleninu přidejte k masu a společně povařte asi 5 minut. Čtyři lžíce smetany dejte stranou, ve zbylé rozmíchejte mouku, přilijte k masu a promíchejte. Osolte, opepřete a provařte. Tarhoňu orestujte na oleji dozlatova, zalijte ji dvojnásobným množstvím vývaru, pak přiklopte a nechte provařit. Poté ji dejte do trouby a duste asi 15 minut. Paprikáš ozdobte kysanou smetanou a podávejte s tarhoňou. Tarhoňa je pro Maďarsko typická. Má podobu malých nočků a je připravená z nudlového těsta. Seženete ji ve specializovaných obchodech.