Staňte se našimi fanoušky na:

Paprikový dip s ořechy, chorizem a šlehanou fetou

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

V tomhle vrstveném dipu mám ráda kombinaci chutí, které postupně objevujete. Všechny složky lze připravit předem a uchovat v chladničce. Jen je třeba je před vrstvením nechat dojít do pokojové teploty, případně chorizo ohřát na pánvi.

Množství: Pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200°C.
  2. Paprikovo-ořechový dip: Papriky rozkrojte na 8 kusů, zbavte stopky a semen. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte 15 minut. Pak přidejte česnek, papriku posypte tymiánem a pečte dalších 10-15 minut, až česnek změkne a lehce zezlátne. Dejte pečenou papriku s česnekem a tymiánem do robotu.
  3. Opražte v troubě také ořechy, trvá to 3-4 minuty. Přidejte je spolu s ostatními přísadami na dip do robotu k paprikám. Nasekejte nahrubo.
  4. Šlehaná feta: Tyčovým mixérem rozmixujte všechny přísady dohladka. Pokud je dip příliš hustý, přidejte ještě trochu jogurtu.
  5. Křupavé chorizo: Nakrájejte chorizo na tenké plátky a rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Posypte tymiánem a pečte 10-12 minut dozlatova a dokřupava.
  6. Před podávání na servírovací talíř nejdřív udělejte vrstvu šlehané fety. Na to navrstvěte paprikový dip a nakonec chorizo. Podávejte s křupavou bagetou jako součást pohoštění nebo lehké letní večeře.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!