Do kastrolu dáme pstruží filety, smetanu, špetku soli a pepře. Převaříme je, necháme vychladnout a do druhého dne uložíme do chladničky. Druhý den namočíme do studené vody deset plátků želatiny. Rybí vývar nalijeme do kastrolu a osolíme jej. Z želatiny vymačkáme vodu a želatinu rozpustíme v mikrovlnné troubě. Pak ji přidáme do vývaru, rozmícháme, rozdělíme do čtyř formiček a dáme na 30 minut tuhnout do lednice. Namočíme zbylou želatinu. Rozleželou vychlazenou smetanu přecedíme. Z nabobtnané želatiny vymačkáme vodu, rozpustíme ji v mikrovlnce a přidáme do smetany. Smetanu osolíme, opepříme, vlijeme citronovou šťávu a vyšleháme. Formičky se ztuhlým rybím želé vyndáme z lednice. Do každé na vrstvu želé položíme kolečko grilované cukety a na ni rozprostřeme vrstvu vyšlehané smetany. Vrátíme parfait do lednice ztuhnout. Filety ze pstruha nasekáme a kousky rozdělíme na talíře. Z formiček vyklopíme ztuhlé smetanové parfait a přidáme ho ke pstruhovi. Porce můžeme ozdobit kolečky grilované papriky.