Staňte se našimi fanoušky na:

Pastiera Napoletana - italský koláč s ricottou, rýží a kandovaným ovocem

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Smícháme 250 g hladké mouky se 125 g krystalového cukru, 1 kypřícím práškem a 125 g změklého másla. Zpracujeme tuhé těsto a necháme vychladit v lednici. Rýži uvaříme doměkka, necháme lehce zchladnout, smícháme s ricottou, oběma cukry a vejci, ochutíme pomerančovou kůrou a šťávou. Přimícháme kandované ovoce ( měla by vzniknout tekutější hmota ). Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Vychlazené těsto vyválíme na asi 0,5 cm a vyváleným těstem vyložíme dno i stěny formy. Do formy nalijeme připravenou náplň. Zbylé těsto (nemusí být) vyválíme a nakrájíme z něj proužky a navrch koláče vytvarujeme mřížku. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 45 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!