Staňte se našimi fanoušky na:

Paštika z bažanta

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nakrájenou slaninu zpěníme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a opečeme. Pak přidáme nakrájené maso z pernaté zvěře, podle potřeby osolíme, okořeníme, podlijeme a podusíme doměkka. Zchladlou směs spolu s játry a namočenými žemlemi ve smetaně jemně umeleme. Přidáme 2 žloutky, promícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Chlebíčkovou formu vyložíme alobalem a naplníme směsí. Zakryjeme pevně alobalem a ve vodní lázni paštiku zvolna upečeme. Vychladlou paštiku zabalíme do obdélníku listového těsta, potřeme rozšlehaným žloutkem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Porce paštiky podáváme studené spolu s nakládanou zeleninou, houbami nebo ovocem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!