Moje Hermelínová pomazánka
20
1
2
Nakrájenou slaninu zpěníme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a opečeme. Pak přidáme nakrájené maso z pernaté zvěře, podle potřeby osolíme, okořeníme, podlijeme a podusíme doměkka. Zchladlou směs spolu s játry a namočenými žemlemi ve smetaně jemně umeleme. Přidáme 2 žloutky, promícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Chlebíčkovou formu vyložíme alobalem a naplníme směsí. Zakryjeme pevně alobalem a ve vodní lázni paštiku zvolna upečeme. Vychladlou paštiku zabalíme do obdélníku listového těsta, potřeme rozšlehaným žloutkem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Porce paštiky podáváme studené spolu s nakládanou zeleninou, houbami nebo ovocem.