Staňte se našimi fanoušky na:

Pažitkové omáčky

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • hladká mouka
  • polohrubá mouka
  • sůl
  • vejce
  • voda
  • vývar
  • pažitka
  • máslo
  • mléko
  • smetana
  • 1/2 citronu (šťáva)
  • sýr (tvrdý strouhaný)
  • česnek

Pracovní postup:

  1. PAŽITKOVÁ SE SÝREM: 4 vejce, 80g strouhaného sýra, 60g polohrubé mouky, 2dl mléka, 2dl smetany, 2-3 stroužky česneku, 40g másla, sůl, pažitka Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou s mlékem, rozmícháme a povaříme. Do základu přidáme prolisovaný česnek a necháme přejít varem. Nakonec do omáčky vmícháme strouhaný sýr, drobně nakrájenou pažitku a smetanu. Přelijeme přes půlky vajec a podáváme s vařenými brambory.
  2. PAŽITKOVÁ SE SMETANOU: 2dl smetany 30%, pažitka, 40g másla, 60g hl. mouky, 2dl mléka, 10g cukru, šťáva z 1/2 citronu, sůl Opláchnutou pažitku jemně pokrájíme, z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou nebo vývarem, promícháme a povaříme. Občas zamícháme a zředíme mlékem, do základu přilijeme smetanu a podle chuti přisolíme nebo přikyselíme citronovou šťávou, necháme přejít varem. Do hotové omáčky vmícháme sekanou pažitku, podáváme s vařeným hovězím nebo vepřovým masem, a nebo se ztracenými vejci.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |25. července 2015
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!