Brambory pečlivě omyjte a celé je předvařte v osolené vodě. Voda by měla probublávat jen pár minut, aby brambory držely tvar a dalo se do nich krájet. Mezi tím si nakrájejte na plátky slaninu na velikost šířky brambory (jako na obrázku). Předvařené brambory vyjměte a udělejte do nich zářezy tak, aby byly do cca 2/3 výšky brambory. Do nich navkládejte slaninu a brambory posypejte solí, čerstvě namletým pepřem, tymiánem a bazalkou. Brambory pak zabalte do alobalu a nechte cca 25-30 minut péct v troubě. Poté přidejte česnekový dip a podávejte. Misto anglické můžete příště vyzkoušet třeba uzený bok s pepřem. Dip vyrobíte ze 2 dílů zakysané smetany a 3 dílů majonézy a špětky soli. Prolisovaného česneku pak přidáte podle chuti. Nezapomeňte dip nechat alespoň hodinu rozležet v ledničce.