Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená kachna s rajčaty a domácími lokšemi

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Kachnu osolíme a necháme ji přes noc v lednici. Brambory uvaříme a také necháme na druhý den. 2) Poté ji opláchneme a osušíme. 3) Rajčata rozpůlíme, tymián nasekáme na jemno. 4) Dovnitř kachny dáme polovinu rajčete, plátek šunky, tymián a znovu rajče,šunka, tymián - dokud není kachna naplněna. 5) Kachnu opepříme a dáme do zapékací misky. 6) Pokud nám zbyla rajčata, nakrájíme je na měsíčky, šunku na plátky a přidáme do zapékací misky. Přidáme také cibuli a česnek nakrájené na jemno. 7) Dále přidáme kapary, víno a vývar, přiklopíme a pečeme 1 hodinu na 180 °C. 8) Poté odklopíme a pečeme další hodinu. 9) Uvařené brambory (ne teplé) nastrouháme, přidáme mouku a sůl a vypracujeme těsto. Z těsta vždy kousek vyloupneme, vyválíme z něj placku a opékáme nasucho v pánvi. 10) Kachnu podáváme s bramborovými plackami (lokšemi) polité výpekem .

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
Lenny |12. listopadu 2014
1**** Odpovědět
objev |11. listopadu 2014
Bramborové lokše jsou naprosto úžasné jídlo - nejradši je jím samotné jen s povidly :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!