Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená křepelka na víně

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžička sůl
  • čerstvá nadrobno nasekaná, 1/2 lžičky pažitka
  • černý čerstvě mletý, 1/2 lžičky pepř
  • 100 g máslo
  • střední, 1 kus cibule
  • 1 kus jablko
  • křepelka, 2 kusy
  • 1/2 lžíce koření divočina
  • čerstvý nadrobno nasekaný, 1/2 lžíce libeček
  • čerstvá nadrobno nasekaná, 1/2 lžíce petrželka
  • 100 ml červené víno
  • masový, 300 ml vývar
  • 6 kusů hřebíček
  • cherry rajčátka, 8 kusů rajče

Pracovní postup:

Křepelky omyjeme, osušíme a uložíme na pekáč vymazaný máslem spolu s nakrájeným jablkem. Potřeme je máslem a zlehka posypeme kořením Divočina. Dochutíme solí, pepřem a hřebíčkem, podlejeme červeným vínem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 C a tuto teplotu po chvilce snížíme na 150 C a při ní zůstaneme. Pečeme zakryté do měkka cca 40 minut podle typu trouby a průběžně podléváme vývarem a výpekem. Nezapomeneme štávičku nalévat i dovnitř křepelek. Před koncem pečení křepelky odkryjeme, aby se udělala jemná zlatá kůrka. Nyní si přichystáme hlubší pánev. Pánev rozpálíme a dáme na ni máslo a cibuli nakrájenou na kolečka, kterou osmažíme do zlatova. Když je hotovo, přidáme cherry rajčátka, libeček, petrželku a pažitku. Zeleninku prudce orestujeme, přidáme křepelky se vším výpekem z pekáče a za jejich stálého otáčení a polévání vevnitř šťávičkou je necháme chvíli křehnout a nabírat vůni. Nyní můžeme servírovat. Jako příloha se nejčastěji doporučují vařené brambůrky, polité výpekem. Můžeme také ozdobit jejich jedlými a zdravými na tvrdo uvařenými vajíčky. Přeji dobrou chuť. Poznámka : Pokud si křepelky nepěstujete zrovna doma na zahradě ve voliérovém výběhu, koupíte je celoročně v Makro nebo podobných velkých marketech.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

evahu |1. srpna 2013
hezký recept 1* Odpovědět
renda9 |31. července 2013
1+++ Odpovědět
Jan |10. července 2013
1+++ Odpovědět
Márč |29. června 2013
Tak to je přímo královské pohoštění, Arabelko, nádhera, ukládám....:-))) Odpovědět
zdenkai |29. června 2013
1************* Odpovědět
Jan |29. června 2013
Nádherný recept, princezno. Právě jsem si myslel na nějakou divočinku na neděli, jako bys to věděla. Uložím a v neděli si křepelky upeču, díky. :-))) Odpovědět
Steve|29. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!