Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená krkovička s marinovanou červenou řepou

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Krkovičku prošpikujeme celými (nebo rozpůlenými) stroužky česneku, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na sádle.
  2. Jablka nakrájíme na měsíčky, zbavíme jádřinců (oloupat můžeme a nemusíme - dle chuti) a dáme je na dno pekáče. Přidáme k nim větvičky rozmarýnu a na to opečené maso.
  3. Podlejeme vínem a pečeme asi hodinu až hodinu a půl na 180 °C.
  4. Průběžně podléváme vodou nebo vývarem.
  5. Řepu dáme do vody se 2 stroužky česneku a svazkem bylinek (petržel a rozmarýn), osolíme a vaříme asi hodinu.
  6. Řepu oloupeme a nakrájíme na měsíčky, osmahneme na olivovém oleji na pánvi a ochutíme solí, pepřem, vinným octem a medem.
  7. Krkovičku nakrájíme na plátky a dáme doprostřed talíře, obskládáme řepou a jablky a podáváme například s chlebem či brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |19. listopadu 2014
super! Odpovědět
šebi72 |11. listopadu 2014
vyzkouším Odpovědět
objev |10. listopadu 2014
Skvělé také s bramborovou kaší :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!