Krkovičku prošpikujeme celými (nebo rozpůlenými) stroužky česneku, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na sádle.
Jablka nakrájíme na měsíčky, zbavíme jádřinců (oloupat můžeme a nemusíme - dle chuti) a dáme je na dno pekáče. Přidáme k nim větvičky rozmarýnu a na to opečené maso.
Podlejeme vínem a pečeme asi hodinu až hodinu a půl na 180 °C.
Průběžně podléváme vodou nebo vývarem.
Řepu dáme do vody se 2 stroužky česneku a svazkem bylinek (petržel a rozmarýn), osolíme a vaříme asi hodinu.
Řepu oloupeme a nakrájíme na měsíčky, osmahneme na olivovém oleji na pánvi a ochutíme solí, pepřem, vinným octem a medem.
Krkovičku nakrájíme na plátky a dáme doprostřed talíře, obskládáme řepou a jablky a podáváme například s chlebem či brambory.