Inu ... slíbil jsem, že udělám něco dobrého k jídlu. Ale nechtělo se mi na nákup, krom toho bylo těsně před výplatou, a tak jsem zaimprovizoval čistě z toho, co jsem zrovna našel doma ve spíži a v ledničce. Nakrájel jsem cibulku, kterou jsem nechal v kastrolku zesklovatět na oleji. Přidal nakrájené brambory, sůl, koření - maďarskou mletou červenou papriku (nepálivou) a pepř, na kousky nakrájenou doma uzenou klobásku, přidal zhruba 15 dkg kolečkového salámu (v mém případě Nitran), nakrájeného na malé kousky, a asi 15 dkg plátkovaného sýru Eidam, rovněž nakrájeného na maličké čtverečky. To celé jsem zhruba 15 minut celkem intenzivně míchal na malém plameni plynového sporáku. Pak se mi ovšem přestalo chtít míchat (a kdybych nemíchal, celé by se to připálilo), proto jsem všechno přesypal na plech, a vrazil dopéct zhruba na 20 minut do trouby, nastavené na 230°C, oboustranné pečení + turbo ohřev cirkulací horkým vzduchem. Vonělo to celým bytem úžasně, a sliny už se sbíhaly, proto šup s tím na talíř, pokud možno nabrat bez toho podkladového oleje, a ozdobit tatarskou omáčkou. Voilà - zase jsem byl doma za hrdinu vařečky :-) Přitom cokoliv snad krom brambor šlo zaměnit za cokoliv jiného, prostě co je doma zrovna v ledničce, to tam s klidem dejte. Iniciativě a fantazii se meze nekladou. Nestálo to aktuálně ani korunu, najedli se tři lidé a ještě toho dost zbylo, a recept zvládne uvařit myslím i desetiletý kluk. Tož tak ...