Kuře Kung-pao
45
10
16
Očištěné kuře rozpůlíme a každou polovinu potřeme marinádou ze všech stran. Necháme na pekáčku odležet nejméně 2-3 hodiny v chladu. Pak upečeme v troubě, spolu se zbytkem marinády dočervena. Podle potřeby podlijeme vodou a občas kuře potřeme vypečenou šťávou. Mezitím připravíme omáčku, prostým smícháním přísad (lžička paprikové pasty, 2 lžíce sójové omáčky, stroužek česneku se solí, lžíce oleje). Paprikovou pastu je možné nahradit lžičkou směsi sladké i pálivé mleté papriky osmahnuté na lžíci oleje, nebo si můžeme zakoupit Lutenicu. Kuře se podává nenaporcované, hosté si kousky křehkého kuřete odlupují tyčinkami a namáčejí v omáčce. K tomu se podává rýže nebo nudle a zeleninový salát.