Pro 2 osoby potřebujeme: 200g kuřecích prsou, klidně i s kůží,1 stroužek česneku, tymián,olivový olej extra vergine Bertolli Gentile, 100g rýže Ribe nebo Vialone Nanno (kulatozrnná), 2 velké žampiony, 1 malá cibule, 2 hrudky másla , 50g sýra Parmigiano Reggiano, mořská sůl, pepř, horký kuřecí vývar. Rozpalte si troubu na 200°C, ať nemusíte čekat. Nejprve maso i s kůží obalte do směsi olivového oleje-extra vergine, utřeného čeneku se solí a hromady tymiánu. Pořádně to do něj vetřete a dejte do zapékací misky. Podlít trochou kuřecího vývaru a dát péct do trouby na 30 minut (prvních 20 minut přikyté). Mezitím orestujte na olivovém oleji-extra vergine s 1 hrudkou másla drobně nasekanou cibuli a plátky žampionů, do tohoto základu přisypte rýži, podlijte vývarem, jen aby tak 1cm přesahoval nad rýži, přidat sůl a postupně, dle potřeby vařící vývar přilévat, až rýže změkne. Asi po 15 minutách (dle typu rýže), vmíchat sýr Parmigiano a 2. hrudku másla na zjemnění. Dochutit česrtvě namletým pepřem a petrželkou.Nechte rýží chvíli uležet pod poklicí. Mezitím už je doděláno maso - pod grilem, necháme jej pár minutek "vydechnout" přikryté alobalem, nakrájejte na úhledné plátky a podávejte naaranžované na svém skoro rizotu. Ozdobit rajčaty a octem Balsamico di Modena.