Předehřejte troubu na 150 °C (plynová trouba stupeň 2). Dejte do malého kastrolku polovinu cukru, citronovou šťávu a vodu a postavte na střední oheň. Jakmile začne cukr karamelizovat dozlatova, nalijte ho do 6-8 pudinkových formiček. Krouživým pohybem karamel rovnoměrně rozlijte po dně, dříve než ztuhne. Odložte formičky stranou. Ohřejte mléko, aby bylo vlažné. Metlou nebo ručním šlehačem důkladně ušlehejte vejce se zbylým cukrem. Přidejte kakao a dobře rozmíchejte. Vmíchejte vlažné mléko a pak rozdrcené pusinky amaretti a rum. Nalijte směs do formiček s karamelovým dnem. Zakryjte formičky alobalem a postavte je do pekáče naplněného do poloviny studenou vodou. Pečte, dokud pudink neztuhne, cca 1 hodinu. Nechte formičky chladnout 15-20 minut a pak je opatrně vyklopte na servírovací talířky. Dejte bábovičky alespoň na 4 hodiny vychladit do lednice. Těsně před podáváním ozdobte trochou šlehačky a mandlovými lupínky.