Očištěný pastinák (kořen petržele) nakrájíme na tenké plátky. V malém hrnci na rozpáleném olivovém oleji opečeme najemno nakrájenou bílou cibuli, přidáme stroužek neloupaného česneku a tymián. Vše zalijeme drůbežím vývarem, přidáme nakrájený pastinák a vaříme do měkka asi 30 minut. Po uvaření procedíme a rozmixujeme na jemné pyré, které ještě propasírujeme přes jemný cedník. Dochutíme solí a zjemníme máslem. Filet kambaly pečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem kůží dolů, vše doděláme v troubě při 180°C asi 3 minuty. Pak přendáme na prkénko, kde necháme rybu odpočinout, než ji vložíme zpět do pánve s máslem, stroužkem neloupaného česneku a snítkou tymiánu a vše "zamáslujeme". Z fenyklu nakrájeného najemno, krvavého pomeranče, červené cibule a černých oliv připravíme salát, který dáme na konec na rybu.