Nejprve si nechystejte nádivku dle vlastního uvážení(jsou k nalezení na zdejším webu). Předehřejte troubu na 165 C°. Odstraňte krůtí krk a droby(vnitřnosti), opláchněte krocana, a řádně vysušte papírovými ručníky. Vložte krocana na pekáč prsy nahoru. Dutinu krocana naplňte nádivkou. Kůži potřete rozehřátým máslem, osolte a opepřete . Na krocana položte alobal a vložte do trouby, podlijte dvěma šálky vody(či vývaru). Každých 30 minut polívejte vypečenou šťávou. Kdykoliv se šťáva vypaří, vždy přilijte znovu 1 nebo 2 šálky. Po 2 1/2 pečení sundejte alobal . Maso je pečené asi po 4 hodinách, pokud máte teploměr, píchněte jej do krocana(nejlépe do stehna), měl by ukazovat okolo 80°C. Přendejte krocana do velké servírovací mísy, a nechte stát po dobu nejméně 20 až 30 minut před expedicí.