Losos na víne
30
8
5
Příprava lososa Na kus alobalu dáme máslo, dva plátky limetky a na ně položíme kousek lososa. Losos osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a na povrch lososa opet dáme plátek másla. Vše pečlivě v alobale zabalíme a vložíme do předem rozehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů po dobu přibližně 20 - 25min. Příprava tolárků Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké (cca 0,4cm) plátky. Plátky brambor osolíme a okořeníme dle chuti. Na plech položíme pečící papír, který pomažeme troškou olivového oleje. Brambory rozložíme na plech a dáme do předem rozehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů, dokud brambory nezezlátnou. K lososovi s tolárky se hodí zejména česnekový dip.