Předehřejte troubu na 220°C a plech vyložte papírem na pečení. Pstruhy omyjte, osušte a třemi šikmými mělkými zářezy nařízněte z jedné strany kůži. Pstruhy uvnitř i vně osolte a opepřete a rozložte je na plech řezy nahoru. Každou rybu naplňte plátky citronu, dvěma snítky tymiánu a kouskem másla. Rozdělte zbylý tymián a navrch, na naplněné pstruhy, dejte odložené plátky citronu, překryjte je slaninou a oviňte ji kolem ryby. Zakapejte částí oleje. Pečte 15-20 minut, odkud není pstruh propečený a slanina křupavá. Fazolky omyjte a odkrojte špičky. Vhoďte je do vroucí vody a vařte 3-5 minut, na skus. Slijte je a zchlaďte v ledové vodě, aby si zachovaly křehkost a barvu. Zahřejte v pánvi zbylý olej a nechte na něm změknout plátky česneku, trvá to asi 3 minuty. Vmíchejte fazolky, stáhněte z ohně a dochuťte balzamikem a solí. Fazolky podávejte k rybě.